Tjitske Jansen kiest de poëzie van Wislawa Szymborska

Tjitske Jansen kiest de poëzie van Wislawa Szymborska

Tjitske Jansen kiest de poëzie van Wislawa Szymborska

Wie Tjitske Jansen (Het moest maar eens gaan sneeuwen, Koerikoeloem, Voor altijd voor het laatst) ooit heeft zien optreden weet hoe zij de zaal betovert. Met haar gedichten, knisperend van leven en geladen met onderhuidse spanning, weet ze het persoonlijke op te tillen tot een ervaring voor alle toehoorders. Het zal een bijzondere ervaring zijn haar deze middag de gedichten te horen lezen van haar lievelingsdichters: de Poolse Wislawa Szymborska. Ze wordt begeleid door de spetterende violist Jasper le Clerq en nodigde drie collega-dichters uit die alledrie ook een gedicht kiezen van Szymborska: Ingmar Heytze, Maria Barnas en Erik Bindervoet.

Szymborska is zo’n dichter die schijnbaar moeiteloos het grote met het kleine verbindt. Sprankelend, open, geestig, wijs en scherp – het is moeilijk om niet van haar werk te gaan houden. Szymborska, die in 1996 de Nobelprijs voor Literatuur ontving, laat zien wat leven en wat poëzie is.Kom voorafgaand aan het programma eten bij de poëzieproeverij. De maaltijden worden samengesteld door onze chef-kok Marc Schoorl. De gerechten zijn overwegend vegetarisch, biologisch en seizoensgebonden. Bestel hier uw tickets.

Tjitske Jansen kiest de poëzie van Wislawa Szymborska